Alman Aerztezeitung internet sitesinin haberine göre, Kaliforniya üniversitesinde yapılanaraştırmada , yüksek besleyici değerlere sahipAntep fıstığının aynı zamanda kilo vermede olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı.
Öte yandan ABD'de yapılan diğer bir araştırmada , kabuklu Antep fıstığının , soyulmuşuna oranla daha az miktarda tüketildiği ortaya çıktı. Bir gruba soyulmuşAntep fıstığı , diğer gruba kabuklu Antep fıstığı veren araştırmacılar , kabuklu fıstığın daha az miktarda tüketilerek aynı doygunluğa ulaşıldığını gördü. Bilim adamları, soyulmuş Antep fıstığı kabuklarının görüntüsünün deneklerin daha az yemesine neden olduğunu belirtti. Soyulan kabukların hemen atılması halinde ise deneklerin daha fazla Antep fıstığı yediği görüldü.
British Journal of Nutrition dergisinde yıl başında yayımlanan bir araştırmada da yüksek yağ oranı ile bilinen Antep fıstığındaki yağın bir bölümünün kullanılmadan insan vücudundan atıldığı belirtilmişti.
0 yorum:
Yorum Gönder