Kabe'de NASIL İFTAR yapılıyor?
Ramazan ayının gelişi ile birlikte dünyanın birçok ülkesinden onbinlerce müslüman, bu ayı Mekke v Medine'de geçirebilmek için Suudi Arabistan'a akın ediyor.
Alınan bilgilere göre, Mekke'de Kabe'de, Medine'de Mescid-i Nebevi'de ramazanı geçirebilmek için, kutsal topraklara sadece Türkiye'den yaklaşık 50 bin kişi geldi.
Sıcaklığın zaman zaman 50 dereceye yükseldiği kutsal mekanlarda, özellikle yaşlılara anında müdahale edebilmek için sağlık ekipleri sürekli olarak hazır bekliyor.
Kabe'de, AA mikrofonlarına konuşan Bursalı Rafet Kocabaş 20 yıldan bu yana her sene Kabe'ye geldiğini ve ramazanı burada geçirdiğini söyledi. Koçabaş, ramazan öncesi büyük hazırlıklar yaptığını, Kabe'de dünyanın farklı ülkelerinden gelen Müslümanlar ile aynı sofraları paylaşabilmek için yanında birçok yiyecek de getirdiğini anlattı.
Her sene Konya'dan Kabe'ye gelenlerden Fatih Mehmet Soydemir de bu yıl eşi ve çocukları ile geldiğini söyledi. Türkiye'nin, dünya ülkeleri arasında yer alabilmesi için hergün arkadaşları ile dualarda bulunduğunu ifade eden Soydemir, Kabe'de Ramazan heyecanının bir başka olduğunu belirtti.
Bursalı Musa Dörtkardeş de bu heyecanı ve sevinci nasıl paylaştığını anlatırken, akrabaları ve Müslümanlar ile bu mübarek yere gelemeyenlerin de gelebilmesi için dualarda bulunduğunu söyledi.
İftar öncesinde hummalı bir çalışmanın görüldüğü Kabe'de, renkleri, dilleri ne olursa olsun her milletten inanan, yerlere serilen naylon sofralarda yiyeceklerini paylaşırken, Türkiye'den gelenlerin daha çok zeytin, peynir ve helva getirdikleri gözlendi.
Gün boyu, 50 derece sıcaklıktan dudakları kuruyan Müslümanlar, saatler 19.01'i gösterdiğinde, ezan sesi Kabe minarelerinden yükselirken, zemzem ve hurma ile iftar yapıyor.
Kabe, ezanın ardından, oruç tutanların orucunu açmasına yaklaşık 10 dakika izin verilerek, hızla temizlenip akşam namazına hazırlanıyor.
Ramazan ayını kutsal topraklarla geçirenler, akşam namazının ardından yatsı namazı ve teravih hazırlıklarına başlıyor
Alınan bilgilere göre, Mekke'de Kabe'de, Medine'de Mescid-i Nebevi'de ramazanı geçirebilmek için, kutsal topraklara sadece Türkiye'den yaklaşık 50 bin kişi geldi.
Sıcaklığın zaman zaman 50 dereceye yükseldiği kutsal mekanlarda, özellikle yaşlılara anında müdahale edebilmek için sağlık ekipleri sürekli olarak hazır bekliyor.
Kabe'de, AA mikrofonlarına konuşan Bursalı Rafet Kocabaş 20 yıldan bu yana her sene Kabe'ye geldiğini ve ramazanı burada geçirdiğini söyledi. Koçabaş, ramazan öncesi büyük hazırlıklar yaptığını, Kabe'de dünyanın farklı ülkelerinden gelen Müslümanlar ile aynı sofraları paylaşabilmek için yanında birçok yiyecek de getirdiğini anlattı.
Her sene Konya'dan Kabe'ye gelenlerden Fatih Mehmet Soydemir de bu yıl eşi ve çocukları ile geldiğini söyledi. Türkiye'nin, dünya ülkeleri arasında yer alabilmesi için hergün arkadaşları ile dualarda bulunduğunu ifade eden Soydemir, Kabe'de Ramazan heyecanının bir başka olduğunu belirtti.
Bursalı Musa Dörtkardeş de bu heyecanı ve sevinci nasıl paylaştığını anlatırken, akrabaları ve Müslümanlar ile bu mübarek yere gelemeyenlerin de gelebilmesi için dualarda bulunduğunu söyledi.
İftar öncesinde hummalı bir çalışmanın görüldüğü Kabe'de, renkleri, dilleri ne olursa olsun her milletten inanan, yerlere serilen naylon sofralarda yiyeceklerini paylaşırken, Türkiye'den gelenlerin daha çok zeytin, peynir ve helva getirdikleri gözlendi.
Gün boyu, 50 derece sıcaklıktan dudakları kuruyan Müslümanlar, saatler 19.01'i gösterdiğinde, ezan sesi Kabe minarelerinden yükselirken, zemzem ve hurma ile iftar yapıyor.
Kabe, ezanın ardından, oruç tutanların orucunu açmasına yaklaşık 10 dakika izin verilerek, hızla temizlenip akşam namazına hazırlanıyor.
Ramazan ayını kutsal topraklarla geçirenler, akşam namazının ardından yatsı namazı ve teravih hazırlıklarına başlıyor
video
nethaber
0 yorum:
Yorum Gönder